Updates

Finally some new images of my recent works uploaded here, check out the images under title ’Scenes’ from the home page! I have been working with silver lately, trying to achieve somewhat dramatic and narrative yet minimalistic feel through accepting unpredictable elements in these works. I love to give room  for happy accidents and balance between recognizable and obscure.

Nykykorua Suomen Kellomuseossa

Suomalainen Koru-näyttely Suomen Kellomuseossa Espoon WeeGee-talossa esittelee laajasti korumuotoilua ja nykykorua Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.  Näyttely pohjautuu vuonna 2016 ilmestyneeseen samannimiseen kirjaan, joka on kustannusosakeyhtiö Tammen tuotantoa. Kirjoittajakaartiin kuuluvat maamme koru- ja designasiantuntijoiden kärki: Helena Pahlman, Lars Pahlman, Tuula Poutasuo, Päivi Ruutiainen, Esko Timonen ja Ulla Tillander-Godenhielm.

Myös Korutaideyhdistyksen kokoelmasta on esillä pieni, mutta kattava kooste Suomen Kellomuseossa. Näyttelyssä on esille töitä seuraavilta yhdistyksen jäseniltä:

Patricia Menviel-Miettinen
Nikolai Balabin
Kaisa Logren
Helena Lehtinen
Eija Mustonen
Kati Nulpponen
Terhi Tolvanen
Tarja Tuupanen
Mari Syrén
Ari Pyörälä
Tuija Hietanen
Anna Rikkinen
Proteesiryhmä – Anna Rikkinen ja Nelli Tanner
Christine Jalio
Jussi Järvinen
Matti Mattsson
Mia Maljojoki
Kimmo Heikkilä
Inni Pärnänen
Sirja Knaapi

Miss Time

Näyttelyssä on esillä rintakoruni sarjasta Neiti Aika (2005). Kauan sitten sain eräältä kellosepältä kasan kauniita, hopeisia taskukellon kuoria. Samoihin aikoihin silloisen kotitaloni vinttikomeroita tyhjennettiin remontin vuoksi. Yksi komero oli täysin koskematon, ollut jo pitkään. Vanhan kerrostalon entisen asukkaan tavarat olivat olleet ties kuinka kauan unohdettuna häkkikomerossa. Löysin vanhoja valokuvia, astioita, vaatteita, koruja, ja pöytähopeita kaiverruksineen. Eräässä hopealusikassa luki Lahja Rauhala. Suurin osa tavaroista päätyi roskalavalle, kukaan ei niitä enää kaivannut. Otin talteen kotilonkuorista tehdyn kaulakorun ja hopealusikan. Neiti Aika-sarja syntyi kun jäin pohtimaan ajan kulumista ja kadonneita muistoja. Sarja on edelleen mieluinen ja tärkeä itselleni.

Oi Suomi, katso – tervetuloa avajaisiin

OI SUOMI, KATSO 15.1.–19.2.20

Tervetuloa avajaisiin  Lokal Helsinki-galleriaan lauantaina 14.1. klo 15-17!

 

Taiteilijat O ry:n 10-vuotisnäyttely Oi Suomi, katso kommunikoi taideteollisen taiteen ammattilaisten viestin Suomelle. Eri medioin ja materiaalein puhalletaan yhteiseen kipinään keskellä pimeää kaamosaikaa.

Taiteilijat O ry on vuonna 2006 perustettu taideteollisen alan kuvataiteilijoiden ammatillinen ja valtakunnallinen taiteilijajärjestö. Yhdistyksen tehtävänä on edistää taideteollisen alan nykytaiteen näkyvyyttä järjestämällä näyttelyitä ja tapahtumia Suomessa ja ulkomailla.

Taiteilijat: Nikolai Balabin, Aimo Katajamäki, Riikka Latva-Somppi, Kaisa Logren, Saana Murtti, Sonja Salomäki, Caroline Slotte, Ulla-Maija Vikman.

Ohessa kurkistus omaan osuuteeni näyttelyssä. Luvassa on mustan ja harmaan sävyjä, aaltoilevia näkyjä korujen muodossa. Olen pitänyt pitkään taukoa korutaiteesta ja tehnyt muita mielenkiintoisia asioita, kuten piensarjatuotteita, näyttelyprojektien tuottamista ja lapsia.

Uusissa töissäni olen halunnut perusasioiden äärelle. Yhdistelin mahdollisimman vähän erilaisia materiaaleja tekniikoita.  Käytin pääosin hopeaa, ja halusin tuoda sen metalliset ominaisuudet kainostelematta esiin. Hopea on harmaata, joustavaa ja vahvaa. Hopea on kaunista kiillotettuna, mutta puhuttelee etenkin sellaisenaan.  Jätän mielelläni tilaa onnellisille sattumille kun työskentelen hopean parissa. Uusissa koruissani olen käyttänyt  hopealevyjä, jotka ovat pyörineet materiaalilaatikossa pitkään. Jämäpalat ovat arvokasta materiaalia eikä niitä sovi haaskata, vaan pinta-ala tulee käyttää mahdollisimman taloudellisesti. Myös sahaamisesta ja viilaamisesta syntyvä viilausjäte kerätään tarkasti talteen, sillä se voidaan kierrättää uudelleen sulattamalla. Näissä jämäpaloissa oli kiinnostavia muotoja aikaisemmasta työstöstä. Palojen muodot liikkuivat kiehtovalla tavalla jossain esittävän ja ei-esittävän välimaastossa koska niissä oli muistumia esimerkiksi kantasormuksen aihiosta ja muista koruista, joita olin suunnitelmallisesti toteuttanut.

img_2255

 

 

 

Brand new site

Hello. Welcome to my renewed site, I hope you enjoy it. Here you can find all the newest news from me. You´re going to be seeing mainly contemporary jewellery and small series of silver jewellery designed and handmade with love and care. Maybe you get to see my other designs too, like illustrations and such. Stay tuned!

noir_detail_1