Nykykorua Suomen Kellomuseossa

Suomalainen Koru-näyttely Suomen Kellomuseossa Espoon WeeGee-talossa esittelee laajasti korumuotoilua ja nykykorua Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.  Näyttely pohjautuu vuonna 2016 ilmestyneeseen samannimiseen kirjaan, joka on kustannusosakeyhtiö Tammen tuotantoa. Kirjoittajakaartiin kuuluvat maamme koru- ja designasiantuntijoiden kärki: Helena Pahlman, Lars Pahlman, Tuula Poutasuo, Päivi Ruutiainen, Esko Timonen ja Ulla Tillander-Godenhielm.

Myös Korutaideyhdistyksen kokoelmasta on esillä pieni, mutta kattava kooste Suomen Kellomuseossa. Näyttelyssä on esille töitä seuraavilta yhdistyksen jäseniltä:

Patricia Menviel-Miettinen
Nikolai Balabin
Kaisa Logren
Helena Lehtinen
Eija Mustonen
Kati Nulpponen
Terhi Tolvanen
Tarja Tuupanen
Mari Syrén
Ari Pyörälä
Tuija Hietanen
Anna Rikkinen
Proteesiryhmä – Anna Rikkinen ja Nelli Tanner
Christine Jalio
Jussi Järvinen
Matti Mattsson
Mia Maljojoki
Kimmo Heikkilä
Inni Pärnänen
Sirja Knaapi

Miss Time

Näyttelyssä on esillä rintakoruni sarjasta Neiti Aika (2005). Kauan sitten sain eräältä kellosepältä kasan kauniita, hopeisia taskukellon kuoria. Samoihin aikoihin silloisen kotitaloni vinttikomeroita tyhjennettiin remontin vuoksi. Yksi komero oli täysin koskematon, ollut jo pitkään. Vanhan kerrostalon entisen asukkaan tavarat olivat olleet ties kuinka kauan unohdettuna häkkikomerossa. Löysin vanhoja valokuvia, astioita, vaatteita, koruja, ja pöytähopeita kaiverruksineen. Eräässä hopealusikassa luki Lahja Rauhala. Suurin osa tavaroista päätyi roskalavalle, kukaan ei niitä enää kaivannut. Otin talteen kotilonkuorista tehdyn kaulakorun ja hopealusikan. Neiti Aika-sarja syntyi kun jäin pohtimaan ajan kulumista ja kadonneita muistoja. Sarja on edelleen mieluinen ja tärkeä itselleni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *